13.06.2010 17:48

Корупционният скандал в ГЕРБ съвсем се оплете

Видян 3652 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Дребни стотинки” нарече сумата от 2 млн.лв., с която според 24 часа е платена поправка в Закона за наркотичните вещества, Лиляна Танчева - майката на депутата и шеф на еврокомисията на НС Светлин Танчев.


Бившата учителка бе набедена от пресата за посредник между олигарха Миню Стайков, чиято фирма произвежда водка Мери Джейн, и шефката на депутатите от ГЕРБ Искра Фидосова. Благодарение на това в Държавен вестник беше публикувана поправка, която позволява безнаказано рекламиране на изображенията на наркотици. Дописването на закона става по нареждане на Светлин Танчев, който твърди, че действа с благословията на шефа на здравната комисия Лъчо Мозъка. Д-р Иванов отрича, бил в чужбина, а забърканият в кашата негов заместник се оправдава, че не довижда и може да са му набутали да прочете всичко.


Първо в. Супер 19’ писа за пътя на прокарването на поправката от  бизнеса до Държавен вестник. Това стана в броя от 30 април в статия, озаглавена Искра Грамадата натиска за олигарха Миню Стайков и с подзаглавие Карнобатлията се ориентира от президента към ГЕРБ. 


В следващите два броя на Уикенд, изданието на 19’, което се продава всеки петък по сергиите за вестници, подробно разказахме историята на Лиляна Танчева. По времето на Костов МВР проверява фирмите й заради подозирана, но недоказана връзка с висшата функционерка на БСП Нора Ананиева.


Много е интересно да се проследят също отношенията на клана Танчеви с фалиралите ТуристСпорт банк на убития олигарх Кюлев и Банката за земеделски кредит на агента на ДС Тилев.


А също и семейните връзки с правосъдния министър Маргарита Попова - дамата, която за една бройка щеше да бъде опонент на Бойко Борисов за кмет на София от името на НДСВ, но е сегашен член на неговия кабинет. Попова е нещо повече от най-добра приятелка на Танчева - тя е дала дъщеря си на сина на бизнесдамата.


Най-крупният актив на жената, за която 2 млн.лв. са “дребни стотинки” , е къща край испанския курорт Аликанте. Тя я купува доста изгодно навремето, но днес стойността й е удвоена и може да й иска някъде към... 2 млн.лв. по една проста причина. Комшийка е не с кого да е, а с последния съветски лидер Михаил Горбачов.


Още по скандалната тема, която тепърва ще се заплита, можете да прочетете в петък на страниците на Супер 19’. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате