Свързани новини

04.06.2010 10:33

Плевнелиев: Аман от безобразно строителство

Видян 1295 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Аман от безобразно строителство”, заяви пред бТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод незаконната трета лента на прохода “Хаинбоаз”.


Коментарът на министъра е следствие на вчерашното решение на Административния съд във Велико Търново проходът да бъде затворен, тъй като застрашава живота. Министърът обаче запита по-добре ли е да се затвори проходът или е по-добре да се вкарат по 20 хиляди коли на ден в центъра на Габрово. Третата лента на “Хаинбоаз” е напълно незаконна, добави Плевнелиев. Проходът е проектиран с две ленти, но тогава държавата е била малко по-богата и е решено да се направи още една трета лента. Фирмата изпълнител на проекта е “прословутата фирма на “Батко и Братко” – “Биндер”, каза още министърът на благоустройството.
Лошата новина обаче, по думите на Плевнелиев е, че ОП “Транспорт” има 9 проекта, от които “Тракия” вече върви, “Марица” стартира в график, а “Струма” предсрочно. Така че тези три проекта не са застрашени, но има други четири, където няма отчуждителни процедури и няма проекти. Държавата приватизира трите магистрали, но останалите проекти няма как да бъдат направени за период от 9 месеца, при положение, че работата отнема три години, поясни регионалният министър. На въпрос защо проектите не са стартирали до сега Плевнелиев заяви, че никой досега не е фокусирал върху издаване на разрешителни и т.н., тъй като всички проекти са се случвали с пари на данъкоплатците. Сега обаче се работи с европейски пари, каза още той. “В момента се учим да спазваме правилата, защото с еврофондовете няма как да направим компромис, а спазването на правилата означава време”, заяви още Росен Плевнелиев.
До 1 месец стартираме процедурата за избор на изпълнител за строителството на магистралата от Симеоновско шосе до Младост-4, обяви още регионалният министър. Що се отнася до ваканционния комплекс “Златна перла”, който е построен незаконно, Плевнелиев заяви, че случаят няма да бъде оставен на съда и вече има издадена заповед за събаряне от Дирекцията за национален строителен надзор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци