Свързани новини

01.06.2010 13:01

Първанов подкрепи позицията на МВнР

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Президентът Георги Първанов подкрепи позицията на МВнР за военната интервенция на израелската армия вчера срещу пропалестинска флотилия, превозваща хуманитарна помощ за Газа.


"Позицията на МВнР беше бърза и прецизна и се вписва със становището, което изрази ЕС." Президентът използва случая да изрази съболезнованията си на семействата на загиналите. Той се надява, че двамата българи ще се върнат бързо и невредими на наша територия. Според държавния глава острата реакция на международната общественост във връзка с нападението на хуманитарния конвой е напълно оправдана. Президентът коментира това, след като дари два нова апарата на Детското отделение на Очната клиника в Александровска болница. Те са купени в резултат на инициативата "Българската Коледа".
Инициативата дава своите конкретни резултати, категоричен бе президентът. Според него дарението днес е една възможност да се върнат усмивките на децата и надеждите на техните родителите, което е и целта на инициативата. По думите му в момента се довършват формално даренията в още 16 болници, а инициативата подпомага над 250 деца. На връчването на дарението бе и доц. Геновева Алексиева, бивш началник на отделението и в момента депутат от ГЕРБ. Тя каза, че новата ретинал камера ще даде възможност за по-бърза и точна диагностика. Според нея днес е един хубав ден за децата. В отделението са мечтали да имат такъв уникален апарат. Досега лекарите тук са разполагали с техника, която позволявала само на лекаря да вижда какво се случва в очите на детето, а сега – диагностацията се прожектира на един екран пред пациента. Така целият екип може да прецени и определи точната диагноза и последващото лечение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп