Свързани новини

28.05.2010 10:33

В. Рашидов: Нарушен е законът за културното наследство

Видян 1637 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нарушен е законът за културното наследство и инспекторатът следи за спазването на този закон. Това каза министърът на културата Вежди Рашидов относно спецакция "Културни ценности”, проведена снощи от МВР.


Има досъдебно производство. По случая може само да се изказва наблюдаващият прокурор, допълни Рашидов. Време е да се научим да изпълняваме законите, ако искаме да имаме държава. В този хаос ние не знаем какво излиза, дълго време се говореше, че излизат ценности от страната, посочи Рашидов. Акцията не е в моите правомощия, за да я коментирам.
Относно реформите в театъра, министърът на културата коментира, че театрите не са реформирани около 20-30 години. Ние сме единствената държава, която не е реформирала театрите си. Самите артисти имат нужда да си поставят свои правила, не може талантливите да влачат след себе си онези, които трудно работят, каза Рашидов. Кризата не е само за пенсионерите, кризата е за целия български народ, тя е национална. Имаме бюджет на театрите, реформата е нещото, което ще се направи. В момента се работи върху закона, трябва да има закон за култура, за меценатство и т.н., допълни Рашидов. Ако в театрите направим колбасарска реформа, това не би било честно. Дори в малките театри има безкрайно талантливи хора и тяхната съдба не може да се реже като сирене. Сливането е оптимизиране на театрите, за да бъдат те по-работоспособни, каза Рашидов. В Министерството на културата няма само театри. Този бюджет докара доста проблеми, например децата имат 25 училища на изкуствата, тези училища също имат нужда от пари. Киното си иска парите, които му се полагат. Не само културата е батак, има и други батаци, от които трябва да се научим да излезем, каза още министърът на културата Вежди Рашидов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби