Свързани новини

27.05.2010 15:07

Вальо Бореца: Не съм се крил

Видян 2216 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не съм се крил от органите на властта. Това заяви в съда арестуваният в неделя вечерта Валентин Янев – Вальо Бореца, пред БГНЕС.


Янев каза още в съда, че за времето, откакто е започнало издирването му от органите на МВР, е бил спиран от патрули на МВР в различни райони на София, но е бил пускан. Днес Софийски градски съд заседава по искането на прокуратурата Вальо Бореца да бъде оставен за постоянно в ареста, тъй като вчера прокуратурата му повдигна обвинение за две убийства. В залата адвокатът му повтори, че Янев не се е крил от органите на властта, а просто не е бил редовно призован.
Вчера Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу Валентин Янев – Вальо Бореца в убийство. Според прокурорите на 8 януари 2009 г., в района на с. Плана, Софийска област, Бореца умишлено е умъртвил Юлиян Лефтеров (Кунгфуто), като го прострелял с огнестрелно оръжие в областта на главата - престъпление по чл.115 НК, съобщават от прокуратурата.
Повдигнато му е обвинение и по чл. чл.116, ал.1,т.12, пр.2,вр.115 НК, затова че на неустановена дата през месец април 2009 г., в кв. "Бистрица", гр.София умишлено е умъртвил Иван Петров Пайнавелов (Сапата) като го прострелял с огнестрелно оръжие в главата. На Янев е повдигнато и трето обвинение по чл.339 ал.1, пр.2, ал.3 НК, затова, че на 23 януари 2009 г. е държал в жилището си в кв. ”Драгалевци”, гр.София, двадесет броя патрони, 16-ти калибър, без да има за това надлежно разрешително.
Смятаният за "мозъка" на групата за отвличания "Наглите” Валентин Янев, известен с прякора Вальо Бореца, беше арестуван вечерта на 23 май. Полицията го издирваше в продължение на няколко месеца. В момента на залавянето си Валентин Янев се намирал в ресторант в "Овча купел”. Полицията е претърси тогава и дома на Вальо Бореца в столичния кв. “Симеоново“. Малко преди полунощ той беше отведен в Столичната дирекция на вътрешните работи. На следващият ден районната прокуратурата повдигна обвинение на Валентин Янев. Обвинението е за притежание на боеприпаси. Валентин Янев бе задържан за 72 часа. След изтичането на мярката прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания. Предполага се, че Бореца е замесен в няколко убийства. Неофициално се твърдеше, че е свързан и с похищението на криминално проявения Кирил Божилов-Цигането. При развръзката с друг отвлечен, Румен Гунински, бе намерено ДНК върху тялото на младежа от Вальо Бореца, което е основна улика на прокуратурата. Операцията по залавянето на обявения за национално издирване Валентин Янев е проведена от служители на ГД “Криминална полиция”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена под наблюдението на прокуратурата. Очаквайте подробности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.