Свързани новини

24.05.2010 15:47

Телевизията във Ватикана обърка БГ премиер с македонския

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телевизията на Ватикана обърка българският премиер Бойко Борисов с македонския. В репортаж за аудиенцията на министър-председателя при папа Бенедикт XVI се съобщава, че Светия отец е приел делегация от Македония.


Бенедикт XVI прие македонска делегация на високо равнище от Македония. Повод за срещата беше празникът на първославянските апостоли и патрони на Европа братята Кирил и Методий. "Следите, оставени от тях, са безбройни”, подчерта папата по време на срещата, се посочва в репортажа. Двамата са проповядвали християнството сред славянските народи, превели са Библията и освен това са формирали дълбоко в душите на народите и националните идентичности. Те – Кирил и Методий – понесли страдания и враждебност, но преодолели всичките нападки със силата на вярата си и непобедимата вяра в доброто, се казва още в телевизионния материал. Всяка година по повод 24 май папата приема българска делегация, която тази година е водена от премиера Бойко Борисов. Българите бяха посрещнати от префекта на Ватикана с почетен гвардейски строй. По традиция веднага след българската, във Ватикана пристига и македонска делегация, което вероятно е предизвикало объркването. Визитата на Борисов в Италия започна с друг гаф. С обърнато на обратно българско знаме с червения цвят отгоре бе посрещнат на летище "Чампино” в Рим българският самолет на правителствената делегация. При вида на снимащите журналисти, домакините спешно свалили знамето, обърнали го в правилната посока и го издигнали отново - вече с белия цвят отгоре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби