Свързани новини

16.05.2010 15:48

Арестуваха стара ламарина за 200 лв.

Видян 1764 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Ламарина изтрещя при проведена през уикенда спецакция в Кремиковци. Целта на удара била да докаже кражбите на скрап от комбината Пламен Стоянов - Дамбовеца, част от организираната престъпна група, станала известна с кодовото име Октопод.


Вместо това обаче под 200 т шлака в камионите на фирмата му е намерена само 800 кг стара ръждясала ламарина, чиято стойност е от 150 до 200 лв. Според Дамбовеца товарът е придобит от неговите собствени хранилища за метални отпадъци край Кремиковци. Те са закупени от Стоянов за 30 млн. лв. по времето на собственика Митал.


Домът на бизнесмена също е бил атакуван от силите на реда посред нощ. Той поискал заповедта за обиск, на което му било отговорено да мълчи, призна самият Стоянов на среща с медиите вчера по обед. Дотогава той все още очакваше документа, на който се основава претърсването.


“Занимаваме цялата държава със стара, ръждясала ламарина за 150-200 лв., която при това си е моя”, рече кралят в преработката на старо желязо. Според него това е белег, че “България отива към диктатура”.


Той алармира, че до броени дни Кремиковци ще бъде заличен и ликвидиран. В момента в комбината не влизали суровини за преработка, но излизала продукция. Как ставало това? Ами като се режело наличното - машини, локомотиви, вагони, релси. Дамбовеца писал писмо до премиера и ресорните министри с план за спасение на металургичния гигант.


Дамбовеца отрече да е близък с Алексей Петров. Не били пили дори кафе, имали само една сделка за 15-те години на Стоянов в бизнеса с метали. Тя била на стойност 900 000 лв. при над 300 000 000 лв. оборот на фирмата му за последните години.


Той коментира и запора върху свои имоти за 32 млн.лв., който беше нареден от Комисията Кушлев. 90% от тях всъщност не му били лична собственост, а на фирмата Екометал инженеринг, която е отделно, и то юридическо, лице. Освен това запорираните имоти били придобити с кредити от големи световни и български банки, които били силно притеснени какво се случва.


Юридическият съветник на бизнесмена пък лансира версията, че целта на акцията била да се предотвратят преговорите за продажба на ветроенергийния парк, които Стоянов водел с чужди гиганти. По оценка на правника ВЕИ Мургаш бил бизнес за 450 млн. евро. Мощността на парка била равна на един от старите блокове в Козлодуй. Инвестицията щяла да се изплати до 4 г., а след това да генерира ток за 1 стотинка на киловатчас при 3,5 цента от АЕЦ.


Пламен Стоянов влезе през април в листата на най-богатите българи на Супер 19’ и списание СЛАВА. Той заема четвъртото място в нея. Още за парите на Дамбовеца четете от петък в новия брой на вестник Супер 19’, по сергиите в цялата страна



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови