Свързани новини

04.05.2010 15:42

50 000 евро/дка от ферма с охлюви

Видян 4404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дете, болно от Синдрома на  Даун, ще получи собствена ферма за охлюви, изградена абсолютно безплатно от Националния охлювъден клъстер  /НОК/,  съобщи главният му консултант Симона Моллова.


Фермата на Емил от София е една от 10-те, които НОК ще изгради безвъзмездно на социално слаби пенсионери по възраст или болест. Това става по Партньорска програма на НОК, при която доставчиците, вместо да си разменят комисиони, впрягат усилия и средства за тази социалната кауза, обясни Моллова.


Охлювъдните ферми работят от май до септември и за този кратък период от време реализират огромни печалби. При инвестиция от около 7000 евро на декар приходите могат да надхвърлят и 50 000 евро, каза Моллова.


Моллова предупреди, че това са възможностите на програмата за тази година, но догодина продължават. Всички, които са подали изрядни и изчерпателни документи тази година, но не са класирани, могат да потвърдят по-нататъшното си участие. Тези, които  не са се постарали да подадат пълната информация, могат да я досъберат и също да участват, каза още тя.


Според програмата 30 на сто от приходите ще бъдат платени на фермера,  30% ще му бъдат внесени в  банка и на три или шест месеца ще му се плаща лихва по тях, а 40% ще са в застрахователно дружество за месечна доживотна рента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец