03.05.2010 17:03

Мургина и Цветанов отиват на съд

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившата шефка на НАП Мария Мургина и бившият земеделски министър от кабинета Станишев Валери Цветанов отиват на съд. Софийската градска прокуратура внесе вчера обвинителните актове срещу двамата в съда.


Обвинението срещу ексминистъра от ДПС е за извършено продължаващо престъпление по служба, включващо в състава си две деяния. Първото е, че в нарушение на закона, преди да влезе в сила забраната за заменки на земи, Валери Цветанов е подписал заповеди, с които е разрешил извършване на сделки по замяна след наложения мораториум. От това е последвало разпиляване на повереното му имущество. Според прокуратурата, упражнявайки правомощията, възложени му по закон чрез оправомощени от него лица, Цветанов съзнателно е пренебрегнал задължението си да провежда единната държавна политика в областта на земеделието, да управлява и контролира дейността на Министерството на земеделието и храните, да осъществява ръководство и контрол на нейните структури и териториални звена, както и да управлява имуществото на министерството. В резултат на извършеното бюджетът е ощетен с 200 275, 22 лв.


Градската прокуратура внесе повторно и обвинителния акт срещу Мария Мургина. На Мургина са повдигнати четири обвинения – две за престъпления по служба, едно за принуда и едно за подаване на декларация с невярно съдържание. Мургина е с мярка за неотклонение подписка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей