Свързани новини

26.04.2010 15:44

Затягат мерките срещу агресивни кучета

Видян 2510 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наредбата за стопанисване на домашни любимци на Столичната община не работи и ще бъде спешно променена, обещаха общинари пред бТВ, след като миналата седмица ротвайлер нахапа 10-месечното бебе Мина. В момента най-голямото наказание, което се предвижда за собственика на кучето, е глоба от 200 лв.


Кучето е с доказана история на агресивно животно и срещу собствениците му няколко пъти са подавани жалби. То най-вероятно ще бъде умъртвено. Общинската фирма Екоравновесие обаче няма право да вземе кучето, ако стопаните не им го дават, а трябва да чака прокурорска заповед. Освен това собственикът Павел Георгиев не е регистрирал кучето си и не е плащал данък за него. Така на практика ротвайлерът става неоткриваем.


Според кметът на район Надежда - инж. Димитър Димов, кучето няма да може да бъде намерено, ако бъде скрито. Затова трябва да бъдат взети мерки, включително, ако се наложи, и законодателни промени.


Столичните инспектори сами са инициирали промени в наредбата още преди няколко месеца. Едната от тях е някои породи кучета задължително да се водят на каишка, без да е необходимо специално доказване, че са агресивни. „Имаше среща с представители на екозащитни организации и официално становище на компетентните институции за промяна в наредбата, казва д-р Илиян Кърджев от Столичния инспекторат, цитиран от бТВ. По думите му сигналът е бил изпратен и всичко е спряло до тук.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.