Свързани новини

29.03.2010 11:45

Курумбашев: Всеки, който критикува, може да бъде уволнен

Видян 1735 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът се осмели да критикува правителството, но явно право на официална критика няма. Тоест, щом критикуваш, може да те подложат на импийчмънт. Това заяви депутатът от БСП Петър Курумбашев, цитиран от БГНЕС.


По думите му, кабинетът отправя неприятно послание – че всеки може да бъде уволнен, ако критикува. "И щом това важи за президента, представете си един обикновен служител", допълни Курумбашев. Явно правителството няма нужда от опозиция, обобщи той. "Имаме финансов министър, който проведе политика и доведе ситуацията до тук – с идиотското връщане на ДДС, с идиотския аргумент че трябва да има нулев бюджетен дефицит, но се появяваше по шоу програми, наричайки идеите на президента малоумни и самия него млад милиардер, вместо да се грижи за икономиката и да не излизат по 30 000 безработни на улицата”, смята червеният депутат.
Сред мотивите за искания импийчмънт на президента Асен Агов от Синята коалиция обяви нарушението на Конституцията чрез публикуване на стенограмата от разговора с финансовия министър. Според Агов Георги Първанов вече не може да е и обединител на народа. "Партията на Курумбашев може да критикува, но президентът, който е обединител на нацията, не трябва да го прави. Мъдрост е необходима в кризата, а мъдрост ли беше да публикуваш разговора с Дянков, да дестабилизираш държавата. В момента той е вреден", каза още Агов. По думите му, дълбоко нетактично е и да записваш някого, ако той не знае, както и да се явяваш на избори, а да не кажеш, че си бил агент на ДС. Агов твърди, че хора от БСП също биха застанали зад импийчмънта, защото виждат заплаха в президента. Курумбашев смята, че каквото и решение да вземе Конституционният съд, то ще бъде използвано срещу него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от