Свързани новини

25.03.2010 11:03

Софиянски: Няма ясна идея как да излезем от кризата

Видян 1863 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Всички лутания са прокризисни и България, за съжаление, все още няма ясна идея как ще излезе от кризата. Едно правителството е избрано затова, за да има ясна политика, но през последните 7-8 месеца българите видяха мерки, които задълбочиха кризата, а не я преодоляха."


Това каза Стефан Софиянски в коментар дали мерките "антикриза" са по джоба ни и как да избегнем "Зима 1997". Според него управляващите трябва да се стремят да поставят икономиката в естествената й среда. Софиянски смята, че бюджетът се разминава с действителността и рестриктира икономиката.
"Бюджетът не е рестриктивен, а в България кризата е в търсенето – има криза на вътрешното търсене, което е много малко", заяви от своя страна финансистът Владимир Каролев. Навсякъде по света криза има от погрешни решения в държавния, а не в частния сектор, изрази мнението си той. Не е вярно, че ако се намалят осигуровките, ще фалира пенсионната система, категоричен бе Каролев. Според него трябва да се стимулират хората да инвестират и да спестяват пари, за да се преодолее кризата. Финансистът смята, че в момента само се мисли как да се харчат пари, вместо да се намалят заплатите в държавните ведомства и да има съкращавания в тях. Той изрази своето възмущение, че с изключение на Министерството на финансите, навсякъде се съкращават т. нар. “щатни бройки“, което не е реална мярка. Владимир Каролев бе категоричен, че тази година задължително трябва да се изпълни Законът за бюджета. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали