Свързани новини

20.03.2010 14:38

Цветанов: Няма да променяме заплатите на полицаите

Видян 2209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заплатите на полицаите няма да бъдат намалявани, но няма как и да получавате повече, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който се присъедини към протеста на служителите пред Народния театър “Иван Вазов“ в София, предаде БГНЕС.


При появяването му се чуха освирквания от протестиращите. Вътрешният министър обаче сподели, че е нормално всеки да изразява своите искания за всичко, което се случва в държавата. Той посочи, че държавата има скрит дефицит в размер на 2,159 млрд. лева. Само в МВР има сключени договори в размер на 65 млн. лева, които са неосигурени. В системата на отбраната има такива за 664 млн., каза Цветанов. Когато говорим, че няма да нарушим и няма да загубим социалните придобивки, които имат колегите и военните в България, смятам, че трябва да има разбиране. Държавата не е в състояние до осигури по-високи заплати. Ако увеличим от днес заплатите на полицаите, това означава, че трябва да вземем от нашите родители, от майките с деца, от здравеопазването, подчерта той. Вътрешният министър изтъкна, че в една тежка икономическа криза трябва да има солидарност. Липсата на контрол е довела държавата до това дережде, заяви още той. За проекта “Цанков камък“ са дадени 460 млн. евро. Това е бюджетът на МВР. Цветанов обясни, че през 1996 г., когато е бил офицер и служител в системата на МВР, заплатата му е била 7 долара. Къде беше Георги Първанов тогава, попита той.
Над 3000 души се събраха днес пред Народни театър “Иван Вазов“. Сред тях са членовете на Националния полицейски синдикат, Национален синдикат “Огнеборец“, синдикалната федерация на служители на МВР, членове на КНСБ, работещи в държавната администрация и редица граждани. За да подкрепят своите колеги днес в София пристигнаха и служители от румънската полиция. Протестиращите се отправиха към президентството и Министерския съвет, като движението е блокирано.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се