Свързани новини

15.03.2010 10:08

Цветанов: Президентът затвърди позицията на ГЕРБ за импийчмънт

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нищо не би трябвало да се променя в политиката и поведението на правителството, каза пред БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.


С последната пресконференция, с която излезе президентът, той затвърди позицията на ПП ГЕРБ за искане на импийчмънт, добави Цветанов. На твърденията, че е спряган за кандидат за президент, той отговори с думите, че това е несериозно. Според него на петъчната пресконференция държавният глава е говорел така, сякаш не е живял в България през последните 20 години. Вътрешният министър заяви, че има подготвено писмо до президента, в което се иска той да даде информация за всички олигарси, към които смята, че има различен режим на работа от страна на правоохранителната система. Като част от политическия преход Първанов сигурно има повече информация за такива лица, тъй като и неговата партия пряко е участвала в подобни неща, коментира Цветанов. Там, където получим сигнали без значение от политическата партия и лобитата, ние ще бъдем обективни в работата си - с тези думите той коментира твърденията, че МВР, митници и финансово разузнаване са били инструктирани да проверяват и търсят връзка на бизнесмени с държавния глава. Мандатът на президента изтича в края на 2011 г. и дали ще бъдат прекратени неговите правомощия преждевременно, решава Конституционният съд, добави Цветанов. ГЕРБ като политическа партия и правителство трябваше да реагира на неговата провокация, каза още той. Относно думите на Ангел Марин, че каквото и да стане той ще бъде президент, Цветанов каза: “Да е жив и здрав”. Има много по-важни въпроси, които трябва да занимават обществото днес. С тези думи вицепремиерът отговори на въпрос защо премиерът Борисов е избегнал “върха на острието” в темата за искания импийчмънт на президента.
Няма министър, в който и да е бил български кабинет, който да се чувства като бетон. Въпреки това ГЕРБ стои зад Симеон Дянков и зад останалите му колеги, каза още Цветанов. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и