Свързани новини

10.03.2010 16:20

Фирмата на Дамбовеца с 86 млн. лв. печалба

Видян 12717 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-добре втори на село, отколкото първи в града. Сигурно това е максимата, следвана от Пламен Стоянов, който МВР нарече Дамбовеца. Собственикът на най-големия вносител и преработвател на скрап и износител на шлака Екометал инженеринг продължава да живее в родното Кремиковци. Това стана ясно покрай прочутата акция Октопод, заради която първо бе прибран от полицията, а после пуснат от съда под гаранция. “Нямам комплекси, нямам тайни. Няма неудобни въпроси”, категоричен е бизнесменът.


Вероятно Стоянов е в топ 10 на най-богатите българи, тъй като регистрираната печалба на основната му фирма за 2008 г. е 55,3 млн, а самият той цитира на пресконференция неотдавна 86 млн. като печалба за 2009 г. Според в. Пари притежаваната от Пламен и брат му земя в Софийското поле е към 10 хил. дка.


На 1 ноември 2007 Екометал получава и международно доверие - заем от Credit Swiss за 58, 675 млн. лева, усвоен същия месец.


43-годишният собственик Пламен Стоянов има две деца. Според сайта milionerite.com бил известен още като Пандо. Той развил бизнеса на баща си Димитър, който веднага след падането на комунизма се оказва собственик на няколко магазина на територията на Кремиковци. Заедно със синовете си той приватизира местното ТКЗС. Пламен разширява бизнеса като застава на входа и изхода на металургичният комбинат, което и сам не отрича. Започва да извозва шлака на комбината и изгражда най-голямата фирма, която рециклира стари автомобили.


“Той имаше лична война с бившия екоминистър Джевдет Чакъров. Твърди се, че Екометал е купила 8000 декара за вятърните инсталации на Мургаш под носа на лидера на ДПС Ахмед Доган. Затова Чакъров не е давал години наред разрешение. След смяната на властта екипът на Нона Караджова е разписал документите на двайстия ден", писа bnews.bg.


Мечтата на Стоянов е да превърне своято частна гара Яна в международен транспортен център: единственият у нас интермодален терминал. Екометал е разработила проекта, вложила милиони за модерна площадка, подходи, складове. Терминалът ще заработи през юни 2010 г.


Вестник Стандарт, когото Стоянов осъди за твърението, че е точил Кремиковци, приписа на Стоянов огромна печалба от претопяването на боеприпаси от взривената през лятото на 2008 г. военна база в Челопечане. Всъщност, първата връзка между Дамбовците и Алексей Петров е направена именно в публикацията на Стандарт от 11 февруари 2008 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец