Свързани новини

10.03.2010 13:18

Олигарсите: Прокопиев води министри на ски по света и у нас

Видян 4096 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един британски министър попадна в затвора, след като за една вечер бе спал в парижкия Риц на гости на олигарх. Преди това бе принуден да подаде оставка от всичките си партийни и държавни постове.


Трима български министри карат ски с боса на кръга Капитал и шефа на работодателската организация КРИБ Иво Прокопиев.


Първо строителният министър Росен Плевнелиев бе забелязан да пътува семейно с Прокопиев и многобройната му челяд на ваканция в чужбина през Германия. Двамата не са само приятели. Те са и партньори в луксозен затворен комплекс в полите на Витоша. Често вечерят заедно в тузарския ресторант Табиет в Лозенец. А от съседните маси дочуват разговорите им за разпределяне на лотове по магистрали и други такива работи.


Конфликтът на интереси между човека, който би трябвало да брани интересите на строителните фирми, и министъра, който им задържа дължимите от държавата милиони, е още по-голям, понеже съпругата на държавния мъж доста време работи за олигарха.


На Свети Валентин пък Иво Прокопиев пък бе завел в първия български хотел категория “Пет звезди плюс” двама министри. Единият се похвали с гостуването си в Боровец по телевизията. Другият пък, щом видя на закуска човек на 19’, веднага се изниза от гурме-ресторанта на Феста Уинтър Палас.


Въпросните герои са Симеон Дянков и Трайчо Трайков.


Само напомняме, че финансистът обясни присъствието на енергетика в правителството с факта, че е негов състудент. И наистина, Симеон и Трайчо са приятели още от следването във ВИИ Карл Маркс, където техни преподаватели са сегашната еврокомисарка Кристалина Георгиева и синият вожд Иван Костов. Третият от бойната група състуденти е именно днешният закъсал олигарх Иво Прокопиев. Дружбата им, както се казва, цъфти от векове за векове.


Не е ясно дали тримата мускетари и техните семейства са избрали зимния дворец случайно или нарочно. Защото всеки в Боровец ще ви каже, че въпросната ВИП резиденция всъщност е митичният палат, който си построи Константин Димитров – Самоковеца.


Наркотрафикантът бе покосен в центъра на Амстердам в прегръдките на любовницата си – топмоделката Цеци Красимирова. Вдовицата на мафиота Ангелинка, буквално минути преди да й запорират имуществото, успява да продаде за 2 милиона евро зимния дворец на Самоковеца на банкерката Петя Славова.


Най-богатата жена в България е известна още и като Ракиената царица, защото един от двата й винпрома произвежда прочутото питие Бургас 63. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и