Свързани новини

24.02.2010 11:08

Борисов: ОЛАФ е наш първостепенен партньор

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"ОЛАФ е първостепенен наш партньор, който ние разглеждаме като наша служба, която ще дава доказателствата в съда", заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с директора на Дирекция "Разследвания и операции" там Тиери Кретиен, предаде БГНЕС.


Двамата обсъдиха напредъка на България в борбата с нередностите и измамите с европейски фондове, както и сътрудничеството на българските власти с ОЛАФ. "Оптимист съм за съвместната ни работа", заяви още премиерът. В момента нашите служби са призвани да не дадат нито едно евро от толкова важните пари за България, да изтекат в криминалните джобове, допълни Борисов. Той подчерта, че ОЛАФ толерира специално създадените екипи за противодействие на престъпността, както и това, че на възлови постове работят професионалисти и експерти в своята област. "Продължаваме с отнемане на имуществото, придобито чрез престъпна дейност", изтъкна още Борисов. "С колегите от ОЛАФ се познаваме от 10 години, много операции сме направили заедно. Има политическа воля. Всеки сигнал, който подаде ОЛАФ, ще бъде разследван".
От своя страна Кретиен заяви, че е имал време за полезни и интересни дискусии с партньорите си в България. "Виждаме, че работим добре с българските власти, много реформи са в ход и смятаме, че са много насърчаващи и се провеждат последователно", подчерта експертът и допълни, че за ОЛАФ е от първостепенна важност да види партньори, които прилагат правилни санкции. "Професионализмът е ключ към успеха, почтеността и ефективността също", каза още Кретиен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!