Свързани новини

23.02.2010 13:10

Борисов: Изумен съм от престъпната небрежност към разследването за Емин

Видян 1925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силно озадачен съм от начина, по който е проведено разследването за самоубийството на секретаря на ДПС Ахмед Емин, заяви днес премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Не са разпитвани свидетели, в събирането на доказателства е имало пропуск. Документите са при главния прокурор и най-малко трябва да се назначи вътрешна проверка, каза Борисов.


Софийска районна прокуратура, наблюдаващият прокурор Детелина Йотова, софийският районен прокурор Александър Налбантов и говорителят Руси Алексиев съобщиха в средата на април миналата година, че Ахмед Емин не е бил склоняван към самоубийство. По делото бяха разпитани 85 лица и бяха направени 20 експертизи, които изключват всякаква версия за каквото и да е давление или опит за въздействие върху него. Разпитани са всички лица, които са имали контакт с Емин през последния месец на живота му. Според експертите той е написал лично предсмъртното си писмо в централата на ДПС в спокойна атмосфера. Емин се е застрелял на ниво -4 в сараите в Бояна на стълбището. Спусъкът е дръпнал сам, а решението е взел предварително. По пистолета Глог е имало само генетични следи от Ахмед Емин. Експертите не са изяснили с кой пръст е дръпнал спусъка при особения захват на оръжието, защото самата материя на дръжката не позволява оставянето на отпечатъци. Той е стрелял с дясната си ръка, от упор в слепоочието. В деня на смъртта му облеклото му е било по-особено, което говори, че решението е взето по-рано. Експертите са доказали и че в момента на самоубийството си той не е бил под въздействие на психотропни вещества. Лидерът на ДПС Ахмед Доген е бил разпитван два пъти, уточниха прокурорите. Ахмед Емин се самоуби в края на деня на 17 октомври 2008 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще