Свързани новини

21.02.2010 17:58

Истанбул и София заедно борят задръстванията

Видян 1567 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тунели на най-натоварените кръстовища трябва да отпушат движението в София. За тази цел през следващата година ще бъдат изградени най-малко пет подлеза за автомобили. Построяването им се очаква да стане по проекти на специалисти от Истанбул, и тяхното изработване ще е безплатно. Това стана ясно по време на срещата между експерти от двете общини. В турския мегаполис в момента има 217 подобни тунела.


До две седмици от Московска 33 ще изпратят на колегите си в Истанбул предложения с места в столицата, където искат да бъде построена такава инфраструктура.


Турският опит показва, че изграждането на един такъв тунел може да стане в съвсем кратки срокове от порядъка на месец, стига да го няма проблемът с отчуждителните процедури. Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов обясни, че в момента се подготвят изходните данни за направленията, които ще бъдат изпратени за изготвянето на съвместни идейни проекти с община Истанбул.


Вече са фиксирани няколко места, където могат да се прокарат тунели. Сред тях са ключови кръстовища по Цариградско шосе, по Цар Борис III и по Александър Малинов, кръстовището между Евлоги и Христо Георгиеви и бул. България.


За реализация на новите съоръжения ще се търси финансиране по оперативна програма Транспорт на ЕС. Възможностите за това са били обсъдени  на среща в транспортното министерство.


Най-вероятно тунелите ще бъдат изградени от турски фирми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог