Свързани новини

01.02.2010 11:57

Президентът налага вето върху два закона

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов ще наложи вето върху Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за събранията, митингите и манифестациите, предаде БГНЕС.


Това стана ясно след днешната среща на държавния глава с министър-председателя Бойко Борисов и синдикалните лидери на КНСБ и КТ "Подкрепа" Желязко Христов и Константин Тренчев. Двата закона ще бъдат върнати за преразглеждане като в Закона за отбраната началникът на отбраната ще стане началник на Щаба на отбраната, обясни премиерът Борисов. Той беше категоричен, че не трябва да се ограничават права в рамките на мандата и има абсолютно еднакво разбиране между него и президента по други текстове от закона. Сред тях са въпросът за изплащането на обезщетенията на военнослужещите, тъй като последните промени, които одобри Народното събрание, премахват тези срокове. Президентът настоява да се запази 45-дневния период, в който Министерството на отбраната трябва да изплати дължимите суми на военните. Особено в условия на криза не може да се остави обективната възможност министерството да определя кога да изплаща обезщетенията, изтъкна президентът Георги Първанов. Разгледана е и възможността военните да закупуват жилищата от Фонда на МО, които са ползвали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци