Свързани новини

30.01.2010 10:02

Сръбски министър: Ние живеем най-добре от всички на Балканите

Видян 1371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският министър на търговията Слободан Милосавлевич заяви, че неговите сънародници живеят много по-добре от българите, македонците, унгарците, черногорците, независимо от факта, че получават по-ниски заплати. Той обяви "Пунто", "Туборг" и "Горене" са сръбски марки.


"Аз пътувам доста в чужбина и сравнявам цената и качествето на хляба примирено в Унгария с тези у нас и виждам, че хлябът у нас е по-евтин и по-качествен", казва Милосавлевич пред седмичното издание Пресмагазин. Министърът е убеден, че средностатистическият сръбски гражданин днес живее по-добре от българина, унгареца, румънеца, македонеца, черногореца и босненския гражданин. Според него гражданите в съседните страни живеят по-зле от сърбите, защото там цените за електричеството, за хранителните продукти и за жилищата са по-високи. Слободан Милосавлевич прави и друго интересно откритие. Според него автомобилът "Пунто", който се произвежда в завода в Крагуевац и бялата техника "Горене", която излиза от заводите във Валево практически за чисто сръбски марки. / "Пунто" е италианския модел на Фиат, а "Горене" е словенска фирма, бел.ред./. "Домашното производство на "Пунто" или пък на "Горене" - това са най-продаваните брендове в Сърбия. 80 на сто от бялата техника на "Горене", която се продава в Сърбия се произвежда у нас. Ние дори изнасяме бяла техника с тази мярка, казва още Слободан Милосавлевич и подчертава: Това, което ви изглежда чуждо практически не е. Да вземем бирата "Туборг" - тя се произвежда в Сърбия. Има и чужд бренд с това име, но тази се произвежда у нас.
Според Слободан Милосавлевич "средната заплата в Унгария е около 500 евро, а у нас 320 евро. Но за да направите точен анализ трябва да погледнете и цените, които в Унгария са доста по-високи... Средностатистическият сърбин живее по-добре от унгарците. По-добри сме и от българите, румънците, македонците, черногорците и гражданите на Босна и Херцеговина", казва още Слободан Милосавлевич. Србъският министър прогнозира около 6 на сто инфлация през тази година. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху