Свързани новини

18.01.2010 17:47

Лъчо Мозъка с часовник колкото годишната му заплата

Видян 6131 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чия командировка излиза по 5 000 долара на човек на ден и то без дневните, които са за сметка на държавата? Не, не е на някой олигарх, а на министъра на здравеопазването на България д-р Нанев, на заместник-председателя на парламента д-р Лъчезар Иванов, наричан още Мозъка, и на шефката на Агенцията по трансплантациите Теодора Джалева. Големите разходи са на американски неправителствени организации, чиито шефове по случайност са и мениджъри на фирмата за трафик на тъкани и органи Транстек, срещу която още от миналия парламент воюват коалиционните партньори на ГЕРБ от ДСБ.


От 7 години фирмата работи в България с Министерството на здравето и вече струваше оставките на двама министри от досегашните кабинети – на д-р Финков от правителството на Царя и на проф. Гайдарски от екипа на Станишев. Дали ще доведе и до напускането на д-р Нанев?


Конфликтът на интереси е налице! По темата тече разследване на ДАНС, което трябва да даде резултат до края на месеца според интервюто на премиера Бойко Борисов пред Сашо Диков тези дни. Министър-председателят лично е разписал командировката на Нанев, понеже също като Румяна Желева го убедил, че проблем няма. Но Генералът твърди, че неговият човек ще си носи отговорността, ако се докаже вина.


За Лъчезар Иванов – личният лекар на премиера и негов депутат вече втори мандат (миналия го замени, след оставката на Бойко като депутат от НДСВ), обаче никой не говори. Мозъка е кадър на леля Цецка в парламента, а от нея не се е чуло да коментира скандалната щатска визита.


Още по-интересен факт отбелязват модните експерти. Напоследък, след завръщането си от САЩ, заместник-председателят на българския парламент и шеф на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, демонстрира твърде скъп за възможностите му часовник. Стойността на шедьовъра на ювелирното изкуство е колкото годишната заплата на д-р Иванов. Въпросът е как той може да си го позволи?


Покрай скандалите с нанесените от него травми на дъщеря му и неговата съпруга, за което миналата пролет започна дело и роднините писаха до американския и други посланици, семейството разказа за четири автомобила на народния избраник. Те, също като лъскавите му костюми и здравословната храна на доктора естествено не са без пари.


Разбира се, това са бели кахъри в сравнение с назначението на доста близката до Лъчо блондинка Албена Златарева за заместник-шеф на здравната каса, която по същество е една от най-мощните банки в България. След като покрай дружбата им избухна скандал по предизборно време, тя бе оттеглена като кандидат-депутат от София, но и бе намерено още по-добро място, нищо че ако някой в гилдията я знае, то е в ролята на водеща на тв предавания на здравна тематика. 


Още в утрешния брой!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния