Свързани новини

14.01.2010 15:25

Желева незаконно е министър

Видян 2558 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

”Румяна Желева едва ли е подходяща и за външен министър”, коментира миналата вечер най-авторитетната европейска информационна агенция Франс прес.


Сякаш за да докажат това, колегите от в. Сега разкриха вчера, че Законът за администрацията забранява на министрите да членуват в неправителствени организации, а Желева е в две – Сдружение национален център за нова социална практика и Асоциация за извънсъдебно решаване на спорове – Бургас. Това се налага заради конфликт на интереси, който е възможен и логичен.


Сега разкрива още, че участието на Желева във фирмите Глобал консулт и Етко-Шнайдерс нарушава Конституцията на България – основния закон на държавата. Тя забранява на депутатите да бъдат управители.


По-интересната фирма е Етко-Шнайдерс, понеже според регистъра участието на Желева в нея не е преустановено и до момента. Фирмата е свързана с обръча, преметнал насам-натам парите на комунистическите профсъюзи и техния приватизационен фонд, дори с брокерски къщи в Австрия. Всичко това покрай бившият червен депутат проф. Кръстьо Петков, който вкарва Руми в голямата игра.


Интересно е, че дъщерното дружество на Етко-Шнайдерс, което се казва Етко - Дунавия има предмет на дейност недвижимости. И другата фирма на Желева – Глобал консулт, от която все пак е излязла напролет, има дъщерно предприятие в бранша - Източни имоти. Двете подразделения са със същия предмет на дейност като подопечната й като външен министър АДИС, което е явен конфликт, даже скандал на интереси. В АДИС за зам. е назначен бившият зам.-министър от Тройната коалиция Калин Рогачев, който е дългогодишен приятел и бизнес партньор на Желева по собствените му признания и по документи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни