Свързани новини

14.01.2010 10:04

Мексико праща хуманитарна помощ за Хаити

Видян 1008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мексико ще изпрати в Хаити три самолета и един кораб-болница, 70 тона храни и около 100 спасители, медици и техници, съобщи президентът на страната Фелипе Калдерон, цитиран от БГНЕС.


"Днес за Хаити заминават стотина лекари, спасители, инженери - експерти по инфраструктурата, техници и служители на Гражданска защита", заяви Калдерон пред журналисти. "Те ще отнесат пратка с храни, предоставена от мексиканския "Червен кръст" и федералните агенции на страната", добави той. Друг мексикански кораб ще отплава за Хаити в следващите дни с още хуманитарна помощ. Хаити пострада много тежко от силно земетресение във вторник следобед, което разруши голяма част от столицата Порт-о-Пренс, и уби хиляди хора. Премиерът на страната изказа по-рано опасенията си пред Си Ен Ен, че броят на жертвите може да надхвърли 100 000.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се