Свързани новини

13.01.2010 16:37

Икономическа полиция нахлу в сградата на Агенция САПАРД

Видян 1893 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на икономическа полиция нахлуха в сградата на Агенция САПАРД в София. Акцията е свързана с разследване от последните месеци за злоупотреби със средства на Европейския съюз. Действията са по сигнал, подаден от новото ръководство на ДФ Земеделие още от септември 2009 г.


Сигналът е във връзка с проверките за конфликт на интереси срещу шестима служители на фонда. Разследванията се отнасят до злоупотреби по програмата за развитие на селските райони, каза пред журналисти заместник-градският прокурор Божидар Джамбазов. Според него, злоупотребите са по 8 проекта на програмата. Той посочи, че разследването е започнало по сигнал и материали от ДАНС преди почти два месеца.


"Всичко, което бъде установено като нередности, ще бъде изпратено като сигнал", увери изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие Калина Илиева. Според нея акцията е добра новина, тъй като най-после при всяко съмнение се предприемат адекватни мерки. Илиева припомни, че фондът се е обърнал и към Сметната палата, за да подпомогне работата, свързана със съмнение за финансови злоупотреби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп