07.01.2010 19:06

Двама съветници вкарват кабинета във война с медиите

Видян 2178 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама от съветниците на премиера били основната причина за тихата студена война, която започва да се усеща между правителството и медиите. Даже и имената им се въртят из политическото пространство.


Ако се вярва на мълвата, ставало дума за шефката на политическия кабинет Румяна Бъчварова и за ексдепутата от НДСВ Светослав Спасов, някогашен паж на Юлияна Дончева. Повечето хора дори не подозират за съществуването им, но цената от техните действия я плащат Бойко Борисов, неговите министри и кметове, които са лицата на властта.


Не е ясно дали причината е в разчистване на лични сметки между съветниците и средствата за масово осведомяване или в неспособността на администрацията да се справи с усвояване на парите, които Европейският съюз дава за популяризиране на политиките си у нас. Става въпрос за милиони, осигурени от предишното правителство, които то не можа да похарчи поради некадърност, но и досега продължават да не се използват.


Според част от строителите на ГЕРБ, парашутистите, които влязоха наготово, направо във властта, правят и невъзможното да вредят на Бойко Борисов, като го противопоставят на бизнеса, на различни обществени групи, както и на четвъртата власт.


Тяхното мнение бе огласено вчера чрез в. 24 часа от съпредседателя на парламентарната група на партията Красимир Велчев, считан не без основание за една от най-влиятелните фигури в нея.


Очаква се на конференцията на ГЕРБ през уикенда да се състои дискусия. Тя е шанс за ревизия на някои политики, които обръщат властта срещу нейния електорат. Примерите, за които всеки се сеща, са много. Последният са забавяните, а налични и предвидени иначе в бюджета пари за лекарите. Но също така откриването на ненужни сражения с учените, адвокатите, съдиите – все хора с дясно мислене.  


Огромен назряващ проблем е и напрежението със синдикатите и работодателите поради вълната от фалити и безработица, която вече залива страната – особено малките и средните градове. Както и появилият се в медиите напоследък остър негативизъм към управлението.


Вместо адекватност, в повечето случаи първосигналната реакция на отделни членове на правителството и на парламента е надменност, а впоследствие премиерът е принуден да потушава конфликтите.


Паметливите припомнят, че от война с медиите, забъркана от съветници в горещото лято на 1992 г., започна фиаското на правителството на Филип Димитров през есента на същата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви