Свързани новини

05.01.2010 16:37

Симеон Дянков тика кръга Капитал към борсата

Видян 3090 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовият министър Симеон Дянков тика кръга Капитал към Българската фондова борса. Сред предложените от него нови лица на ръководството е Петко Шишков, бивш главен редактор на седмичника и ексакционер в Прокопиевата фирма Булброкърс, писа BNews.bg. От сегашните членове е предложено да бъдат преизбрани Иван Такев и Асен Ягодин, а ще бъдат освободени Бистра Илкова, Виктор Папазов, Андрей Пръмов, Тодор Брешков и Людмила Елкова. Илкова и Папазов са изпълнителен директор и председател на съвета на директорите. Мандатите на членовете на почти целия директорски съвет на Българската фондова борса ще бъдат прекратени предсрочно. На тяхно място ще бъдат избрани нови, става ясно от допълнителните точки в дневния ред за предстоящото общо събрание, което е насрочено за 20 януари. Предложенията на финансист №1 за ново ръководство на борсата стават на фона на загубите от стотици милиони левове на Капитал.
Друг член на кръга Бисар Боев пък бе назначен в Информационно обслужване.


Новите лица на борсата ще са Васил Големански, който е работил за Централния депозитар, председателят на Асоциацията на инвестиционните посредници (БАЛИП) Любомир Бояджиев и Петко Шишков, който е бил главен редактор на в. "Капитал" и изпълнителен директор на текстилната компания „Ропотамо", както и екс изпълнителен директор на браншовата текстилна организация. Влизането на Бояджиев се смята за победа на инвестиционните посредници, които още от миналата година се опитват да наложат свой човек сред шефовете на борсата.


Соченият за нов председател на съвета на директорите Петко Шишков е съученик на Дянков от Ловешката езикова гимназия и се смята за човек от кръга „Капитал". Освен бивш главен редактор на седмичника, той бе и акционер в инвестиционния посредник "Булброкърс", собственост на съиздателя на „Капитал" Иво Прокопиев. В средата на септември в интервю за Николай Бареков Стефан Гамизов сподели, че една от лъжите, клатещи обществото, е опитът на кръга „Капитал" да погълне 15 на сто от енергийните дружества чрез фондовата борса. По всичко изглежда, че нещата са тръгнали точно в тази насока...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци