Свързани новини

16.12.2009 09:08

Сметките за парно в София скачат с 6-7 лв.

Видян 1921 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Месечна сметка за парно в София ще се увеличи с 6-7 лв. за домакинство, ако газът действително поскъпне, а оттам и топлоподаването със 7-8%, каза вчера шефът на столичната топлофикация Петко Милевски пред БНТ.
Във вторник председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев съобщи, че цената на отоплението може да скочи със 7-8% след предложението на Булгаргаз за увеличение на стойността на природния газ от 1 януари догодина.
Преди месец той каза, че крайната тарифа за потребителите на топлоенергия се влияе от изменението на цените на газа, но няма да има поскъпване на парното. И в новата ситуация шефът на регулатора смята, че шансовете на абонатите на топлофикациите да имат приемлива стойност за топлоснабдяване са много големи.
По думите на Милевски, който е и председател на Асоциацията на топлофикационните дружества повишението „не е драма“.  Допълнителният разход върху семейния бюджет няма да бъде повече от 10 лв., смята той. 75 на сто от цената на парното е газ, така че всичко е в ръцете на регулатора, категоричен е Милевски. Затова и  социалните очаквания на хората трябва да бъдат отправяни към  Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и държавата, отбеляза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог