04.12.2009 19:30

Тагарински напуска ПГ на РЗС

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марио Тагарински, избран от листата на РЗС за народен представител от многомандатен район Враца е подал в петък в 15 часа и 41 минути заявление за напускане на парламентарната група на „Ред, законност и справедливост”, съобщиха от пресцентъра на РЗС.


Тагарински не е предупредил или обяснил по никакъв начин на колегите си за мотивите за това решение и не отговаря на мобилните си телефони. Това поведение, както и времето на напусканея странно съвпада с момента, в който парламентарната група на РЗС назова новата коалиция „ГЕРБ – Гоце” и влезе в спор по този повод с управляващата партия, се посочва в съобщението на РЗС. Смятаме, че М. Тагарински е само инструмент за готвената политическа репресия към групата на РЗС. Очевидно е, че тя пречи на тези, които искат да се запази двадесетгодишното посткомунистическо статукво. Първоначално се купуваха и продаваха избиратели и гласове, след това се премина към купуване на секционни комисии, за да стигне днес до купуване и продаване на народни представители. Причините за криминалното напускане на М. Тагарински РЗС няма да остави скрити за широката публика. Тази сутрин вътрешния министър и председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в стил Антон Югов след 09.ІХ.1944 г. пророкува, намаляването на парламентарната група на РЗС и няколко часа по-късно го осъществи, посочват от ПП РЗС. Такива действия още веднъж потвърждават нашата теза, че политическия живот в България се развива в условията на ченгеджийски терор, натиск върху отделни хора и цели партии – методите на бившата ДС са живи и в действие. Излизането на Тагарински от парламентарната група нямаше да е значим проблем ако не доказва и нещо друго. В България се заражда управленски модел, който копира маниерите на путинова Русия. Двуглавият ГЕРБ с двама лидери, при които едната глава не знае какво прави другата и президентът Първанов, който успешно манипулираше изпълнителната, а вече и законодателната власт, категорични са от партията на Яне Янев. 
Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!