Свързани новини

03.12.2009 19:24

Фандъкова подарява екоелхи

Видян 2069 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България има политици, които правят, каквото обещаят. По време на предизборната си кампания миналия месец Йорданка Фандъкова няколко пъти каза, че всички добри идеи, които дойдат от гражданското общество, ще бъдат реализирани според възможностите на общината. И тя осъществява една от първите такива инициативи.


 Зеленото сдръжение Екопрограма предложи на кмета на София Общината да постави екоелхи във всички детски градини. Идеята е децата от малки да разберат колко е важно да бъде съхранявана природата, а София е една от малкото столици в Европа с такова природно богатство – заобиколена е от Витоша, Люлин и Стара планина. Би било жалко техните вечнозелени дръвчета да бъдат сечени за празниците, вместо да използваме изкуствени.


“Тази идея има няколко безспорни качества. На първо място, много е важно да научим децата да бъдат екочувствителни и да им обясняваме, че хората не сме господари на света, а само част от природата. На второ място е моят предизборен ангажимент да превърнем София в един зелен европейски град. Една малка стъпка в това отношение би била пощадата на нашите планини по празниците. На трето място е друго обещание, което дадох на избирателите и ще изпълнявам през целия си мандат – общината е на всички нас и добрите идеи, които гражданите имат, не само могат, но и трябва да бъдат реализирани. За онези доброжелатели, които ще търсят финансова сензация, приятелски кръгове и всякакви подобни измишльотини бързам да уточня – това е най-евтината инициатива, която можете да си представите”, коментира Йорданка Фандъкова.  


Тя успя и в друга благородна кауза – нейната шега за издигането на софийската баница като запазена марка и символ на града. Фандъкова лансира хрумването на предизборна среща, а то намери достойно продължение. Празничният базар Коледария пред Паметника на съветската армия, който малко напомя този пред кметството на Виена, стартира именно с хапване на непреходната софийска баница.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион