Свързани новини

03.12.2009 08:59

Пирински: Безпрецедентен произвол на мнозинството!

Видян 1585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ставаме свидетели на безпрецедентен произвол от страна на мнозинството, и преди всичко на ПГ на ГЕРБ, при гласуването на най-важния закон за годината - този за държавния бюджет, заяви на брифинг в кулоарите на парламента Георги Пирински от "Коалиция за България", цитиран от БГНЕС.


Гласуван бе текстът на чл. 17, който нарушава основен конституционен и законов принцип, каза Пирински. Законът за държавния бюджет определя еднозначно основните параметри на бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити и регламентира как те се усвояват и конкретизират по бюджетните системи. Чл. 17 зачертава и то с два реда текст всички тези основополагащи принципи на бюджетирането, подчерта той. "През целия ден от опозицията сме свидетели на гласувания на текстове, които дават правомощия на Министерски съвет да променя бюджетните параметри по свое усмотрение, без да търси законовата санкция на Народното събрание", допълни Пирински. Поведението на управляващите той определи като "безотговорно", а ситуацията в пленарна зала около приемането на бюджета - "политически фарс".
Павел Шопов от "Атака" каза от парламентарната трибуна, че опозицията на практика дезертира от парламентараната зала, с което лишава приемането на бюджет 2010 от дебат. Христо Бисеров от ДПС пък се обърна към мнозинството: "Всички сбъркахме, и на първо, и на второ четене на бюджета, но вие сте управляващите и трябваще да бъдете изрядни".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион