25.11.2009 15:08

Адвокатските услуги скачат с 30-40%

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адвокатските хонорари вече ще бъдат облагани с ДДС, което ще доведе до поскъпване на услугите с 30-40 процента. Депутатите вчера  разгледаха на второ четене промените в Закона за ДДС. Мая Манолова от Коалиция за България коментира, че този текст не касае адвокатите, а българските граждани, които ще бъдат принудени да платят освен ДДС и цялата сума по администриране на тази услуга. Така според нея адвокатските хонорари ще се увеличат с 30-40%, съобщи Всеки ден.


Сергей Станишев призова депутатите на ГЕРБ след като изпълняват предизборната си програма по въвеждането на ДДС върху тези услуги, защитаващи правата на гражданите, то те да въведат и диференцирано ДДС, за което също са говорили.


Заради евентуален конфликт на интереси депутатите от Коалиция за България, които имат адвокатски права, заявиха, че няма да участват в обсъждането и гласуването на промените в Закона за ДДС. Примерът им бе последван и от народните представители на ГЕРБ.


В становище на Висшия адвокатски съвет изпратено до председателя на парламента Цецка Цачева се казва, че налагането на ДДС върху адвокатските услуги е в противоречие с Конституцията. Гражданите ще бъдат затруднени при желанието си да упражняват правото си на защита, а налагането на данък неминуемо ще повиши и цените на адвокатските услуги.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей