Свързани новини

24.11.2009 15:10

Тотю и Дянков режат над 90 000 инвалиди

Видян 2763 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руска Вълканова е на 82 години, инвалид първа група. Тя е почетен гражданин на София. Има трудов стаж 42 години и през цялото време се е осигурявала. От Нова година, понеже е малко над подоходната граница от 350  лв., тя няма да получава своите изстрадани цял живот помощи като човек в неравностойно положение. Ще вземат от нейните пари, за да ги загробят в пясъците на Афганистан.


Сит на гладен не вярва, но когато е министър е редно да влага и мисъл в действията си. През 2010 г. правителството в лицето на социалния и финансовия си министър реже над 90 000 инвалиди от техните добавки. Причината е, че минават за богати. За тях е въведен “подоходен критерий” от невероятните 350 лв, над който помощите им се режат. Само напомняме, че сметнатият за социален минимум доход за България в момента е 500 лв. на човек.


Подобно нещо не се е случвало в последните 20 години. Даже при консервативното управление на Костов, когато много повече липсваха пари, инвалидите не са били изхвърляни на произвола на съдбата.


Много от тях протестират и срещу начина, по който се определя кой е годен за помощ, и кой не. Все пак те са разделени на групи, според степента на засегнатост на организмите им.


По подобен несправедлив начин, живот и здраве, ще се раздават и добавките за старост към пенсиите, ако ги има от лятото. Вместо да се вземе предвид трудовият стаж и който се е осигурявал най-дълго да получи най-голям бонус, облагодетелствани ще бъдат онези, които не са се трудили или са работили малко време и нискоквалифициран труд.


В същото време по признания на военния министър Николай Младенов пред бТВ България ще похарчи само през 2010 г. цели 90 милиона лева в Афганистан.


Значи за българските инвалиди и пенсионери криза има и пари няма, но за безумните военни операции, в които дори не участват всички натовски държави, а само най-подмазващите се на Америка, сме готови да хвърлим цяло състояние.


При това във време, когато ще закриваме 80 болници у нас, ще правим свръхмодерна лечебница в далечната страна на наркотрафиканти, известна още като най-корпумпираната в света.


Бойко Борисов е единствената надежда на повече от 90 000 български семейства в неравностойно положение преди второто четене на бюджета очевидната несправедливост с помощите за инвалиди да бъде поправена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион