Свързани новини

12.11.2009 15:53

Погват заменките на школски земи

Видян 1812 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доклад за направените замени на земи към селскостопанските училища в страната предаде днес на Главния прокурор Борис Велчев земеделския министър Мирослав Найденов. Проверката е свързана с периода 2001-2009 г. От ведомството искат Върховният административен съд да даде тълкувателно решение за изясняване на законността на заповедите на тогавашните министри.


Интересите на държавата при тези замени не са защитени, каза Найденов. По думите му са прегледани 20 кашона с документи, за да бъдат описани конкретните 10 случая за професионалните училища. Става дума за земи от Държавния поземлен фонд, дадени за ползване от професионалните училища.


Като резултат държавата е придобила разпокъсани и неатрактивни имоти, основно във Видин и Монтана срещу земи край морето и в граница на урбанизирани територии в големи градове.


Няма регистър на замени на земеделски земи от Държавния поземлен фонд. Не е ясно нито на каква стойност са замените, нито в полза на какви лица или фирми. В Каварна например е заменен имот като площта му е била намалена с 2 квадратни метра, от което държавата е ощетена с 54 000 лева. С намаляването му с тези два кв. м. се ползва по-нисък коефициент за изчисляване на стойността. Сделката е в полза на четири физически лица, се посочва в доклада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец