Свързани новини

11.11.2009 14:31

НЕК взима Кремиковци

Видян 1941 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият кредитор на Кремиковци – НЕК е заявил съгласие за капитализация на вземанията си от комбината и ще притежава 59 726 620 акции с номинал един лев. Досега общо 14 кредитори на комбината от 59, заявили желание за участие в схемата за капитализация на дълга, са дали окончателно съгласие за трансформация на вземанията им в капитал на дружеството, както предвижда оздравителната програма, съобщи синдикът на Кремиковци Цветан Банков пред БТА. Тези кредитори представляват приети вземания на стойност около 162 млн. лв. Това означава, че ако се приеме планът за оздравяване на "Кремиковци", капиталът на дружеството ще се повиши с 67 648 345 акции с номинал от един лев. Сегашният капитал на комбината е около 18 млн. акции.
По същата схема Българският енергиен холдинг купи около 215 млн. лв. от общо 328 млн. задължения на Топлофикация-София към Булгаргаз и погаси част от дълга на топлоснабдителната компания за доставения природен газ.


Синдикът отбеляза, че срокът за окончателно заявяване на намерението на кредиторите за трансформация на вземанията им изтече вчера, но е възможно да има изпратени по пощата заявления от чужбина, които да пристигнат в следващите дни. Банков съобщи, че е получил писмо от финансовия министър, в което са посочени неговите изисквания, които трябва да се вземат предвид при изготвянето на окончателния план за оздравяване на комбината. Към плана ще бъдат приложени пазарната оценка на активите на комбината, както и заявленията за трансформиране на вземанията на кредиторите в част от капитала на дружеството. След като планът бъде окончателно готов, той ще бъде предложен на министъра на финансите, който трябва да даде предварително си съгласие по него. Следващата стъпка е синдикът на предложи на Софийския градски съд да допусне планът да бъде разгледан от събранието на кредиторите на "Кремиковци" и да свика събранието.
Според Банков реално планът за оздравяване може да се разгледа от кредиторите в края на януари следващата година. Ако министърът на финансите не даде съгласието си по окончателния оздравителен план, той няма да се гледа от събранието на кредиторите и тогава ще се пристъпи към обявяване в несъстоятелност на дружеството, каза синдикът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но