10.11.2009 15:35

СДС: Процедура по инпийчмънт няма да издържи пред Конституционния съд

Видян 1729 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

СДС ще подкрепи бюджета за следващата година, но ще гласува против бюджета на НЗОК, заради прекалено големия му излишък и заради факта, че няма мерки за спиране на корупционните практики. Това заяви Мартин Димитров след днешното заседание на НС на СДС, предаде репортер на БГНЕС.


Ако започне процедура за импийчмънт на президента от СДС ще я подкрепят с подписи, заяви Димо Гяуров, но той като юрист се съмнява, че тя би издържала Конституционния съд. Предстои синята партия да обсъди с ГЕРБ дали има достатъчно аргументи за това решение и тогава ще има по-точна позиция. Мартин Димитров бе упрекнат от Иван Сотиров, че не е направил публично споразумението, което е подписал тази година с Иван Костов, не само по отношение на държавната финансова субсидия като парламентарна коалиция. Ако има такова споразумение, отговори му пред журналистите Димитров, ние щяхме досега да сме получили субсидията. Той определи упреците на Сотиров за спекулация, като добави, че логиката за разпределяне на субсидията, трябва да бъде на база - за всеки един народен представител. Димитров каза, че почти са постигнали разбирателство с ДСБ.
Вече шест месеца Мартин Димитров отказва да оповести договорките от предварителното споразумение за съставянето на Синята коалиция, подписано между лидерите на СДС и ДСБ, заяви Иван Сотиров. Мартин Димитров го подписа зад гърба на всички, без мандат, затова и тези оригинали не сме ги виждали, макар, че непрекъснато ги искаме, добави той. Сотиров каза още, че те били по-секретни от газовите спогодби и са причината, все още Синята коалиция да не е получила субсидията си. Мартин Димитров заяви опасението си, че темата се използва от хора като Иван Сотиров за вътрешно партийни борби. Иван Сотиров нападна синия лидер и с още един според него по-скандален аргумент. „Днес, председателят на СДС не намери сили да се разграничи от агент на ДС, издигнат за кандидат-кмет на Разлог от коалиция, в която участва и СДС, макар че номинираният е член на ДСБ“, каза той и добави: „заради 80 гласа важни за предстоящите избори в СДС Димитров позори партията“. Председателят на СДС отговори, че партията е дала мандат на местните организации да решават как и с какви хора да участват на изборите, но за следващите местни избори ще предявят допълнителни условия към тях, да няма никакви бивши агенти на Държавна сигурност сред номинираните. Мартин Димитров каза още, че на 29 ноември ще се проведат вътрешно партийните избори в СДС и той очаква всеки кандидат да предложи своите идеи и визии за партията, като вътрешно партийните избори ще бъдат проведени за ръководство в СДС. Димитров добави, че на предишните избори е получил 43 % от гласовете, а сега смята, че ще има повече подкрепа за кандидатурата си. На националния съвет са приети две декларации. Едната е относно бюджет 2010. В нея се казва, че от СДС остават съпричастни към усилията на правителството за справяне с икономическата криза, като същевременно предлагат пакет от мерки в сферата на бюджета и данъчно осигурителното законодателство. Втората декларация касае 20 - годишнината от началото на прехода и се казва, че целите, с които е създадено СДС все още не са напълно постигнати. Българското общество е по-свободно, но дефицитите на справедливост продължава да угнетява и да ограничава възможностите на хората в България. Информацията предаде БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне