Свързани новини

01.11.2009 16:20

Министър Трайчо и ЕВН обричат 2500 души на глад

Видян 2221 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в българската история 2500 души си цакат в медиите, за да бъдат чути. Работниците и служителите от завод Яна в Бургас пуснаха като платена публикация в Труд на първа и трета страница вопъл, адресиран до премиера Бойко Борисов.


Те се жалват лично на него от набезите на ЕВН, управляван до неотдавна от сегашния министър Трайчо Трайков. 19’ съвършено безплатно публикува техния справедлив апел:


“Настоящото писмо е може би нашият последен опит да бъдем чути, както от Вас, така и от всички, които по някакъв начин са пострадали от системата в България. За съжаление стотиците опити на ръководството на Яна АД да запази работните ни места се оказаха неуспешни.


Нормално ли е предприятие в България, доказало се в продължение на много години и даващо не само хляб, но и осигуряващо нормален живот, стабилност и спокойствие на над 2500 човека, да бъде закрито поради монополистичните интереси на едно от най-печелившите дружества в България – ЕВН България Електроразпределение ЕАД и респективно ЕВН България Електроснабдяване АД? Колко време и колко правителства трябва да се сменят, за да стигнем поне в едно отношение Европа – всеки отделен гражданин да има право на глас и най-вече на държавата да не й е безразлично, че всички ние ще останем без работа? Ако дори за 10 минути посетите нашата фабрика, ще се убедите, че предприятието ни е не само перфектно работещо производство с възможно най-новите технологии в текстилния бизнес, но и ще усетите атмосферата в заводите ни, корпоративния дух на всички нас. Няма нужда да ви убеждаваме, че това за съжаление в нашата държава се среща изключително рядко. Ето това ни прави по-различни и точно затова заслужаваме шанса да продължим да работим в Яна АД Бургас.


Не дойде ли най-после времето всички ние заедно с Вас да докажем, че предизборните кампании не са само чист популизъм? И кой друг, ако не точно Вие, г-н Борисов, можете да накарате 2500 човека да се усмихнат и да продължат да работят в една истинска европейска фирма с ясни цели и иновативно мислене?


Не ни лишавайте от тази възможност! 2500 човека са вперили поглед във Вас и наистина Ви молим – дайте ни шанс!”.


19’ напомня, че Австрия е враг №1 на АЕЦ Козлодуй и по тази логика получи от царското правителство, за което работеше и сегашният премиер Борисов, електроразпределението в Южна България. Той няма вина, за разлика от ексвицето на Царя Лидия Шулева – Майчицата на т.нар. Кръг Капитал, която направи скандалната сделка.


В таен договор при приватизацията чуждите дружества, които ни взеха тока са получили изумителни условия като гарантирана 16% печалба годишно (при световна норма 5 до 10%). В резултат цените на тока скочиха и днес те са по-високи у нас, отколкото във Франция и Финландия. Шеф на ЕВН бе сегашният министър на икономиката Трайчо Трайков – най-спорният министър в кабинета в първите му 100 дни. ЕВН многократно е ставала обект на протести за мащабно надписване на сметки за ток в Южна България. Тя не спира тока в Столипиново, въпреки неплащането, но реже българските си клиенти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей