Свързани новини

29.10.2009 12:35

Първанов: Думите на Груевски са израз на териториални претенции

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов заяви, че приема позицията на премиера на Македония Никола Груевски, изразена пред представители на македонската общност в Австралия, като недопустима и като израз на териториални претенции, съобщиха от пресслужбата на държавния глава, цитирана от БГНЕС.


Българският президент, който е на държавно посещение в Австралия, коментира изказването на премиера Груевски, че няма вардарци, егейци и пиринци, а само македонци. В изказването си Никола Груевски допълни, че в Австралия македонците имат уникална възможност, която нямат в Македония: да живеят заедно със сънародниците си от Егея и Пирин.
"Приемам с недоумение изразената от премиера на съседна Македония позиция. Приемам я като недопустима, като израз на териториални претенции. Тя е недопустима още повече, че Македония има амбициите да бъде член на ЕС", каза президентът Първанов пред българските журналисти, които отразяват визитата му в Австралия. Държавният глава отново припомни изразената от него позиция, че Македония трябва стриктно да изпълнява всички критерии за членство, част от които са свързани с добросъседството и с недопускането спорни въпроси да бъдат привнесени в рамките на ЕС. Така че българската подкрепа за македонското членство в ЕС не е безусловна, тя зависи в голяма степен от това какво ще бъде поведението на нашите съседи и дали ще бъдат снети незабавно подобни претенции, завърши Първанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби