Свързани новини

26.10.2009 13:54

Фандъкова иска стоматологични кабинети в училищата

Видян 1799 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се отворят отново стоматологични кабинети в училищата призова министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова след откриване на стая за игри в Александровска болница, в клиниката по детски болести, съобщи БГНЕС.


Трябва да има акцент върху детското здравеопазване, заяви Фандъкова. За да говорим за развитие на образованието и на страната най-напред трябва да имаме здрави деца, допълни тя. Всяка организация трябва да поеме собствения си ангажимент. Важно е Столична община да продължи училищното здравеопазване. Имаме идея да бъдат отворени училищни стоматологични кабинети, където ще се извършва профилактика на децата. Надявам се институциите да работят в тясно сътрудничество, за да може в училищата да има лекар и стоматолог. В момента системата не е достатъчно ефективна, коментира министърът. По думите й профилактиката не е достатъчно добре развита. Във всички училища в Столична община има медицински кабинети и сестри. В над 30 училища има и лекари, но това е инициатива на самите тях.
"Разчитам на съвместната работа с министъра на здравеопазването Божидар Нанев", допълни Фандъкова. Според нея е възможно до няколко месеца да се разкрият зъболекарски кабинети в училищата, в които има свободни площи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион