Свързани новини

22.10.2009 19:41

Кметовете на Пловдив и Раковски натискат Борисов за 5 млн. лв.

Видян 1784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов и един от съсобствениците на екозавода в Шишманци Николай Гигов ще поискат от премиера Бойко Борисов 5 млн. лева, ултимативно поставени от община Раковски. Това е условието да не се противопоставят на пускането на предприятието. Досега Пловдив и Раковски спореха по този проблем, без да намерят изход от патовата ситуация. Очаква се Бойко Борисов да разпореди парите да се отпуснат, за да може Раковски да асфалтира 7-километровия път до Шишманци, съобщи Plovdiv24.bg.


Отпадъците на четирите села около екозавода - Шишманци, Белозем, Чалъково и Болярово, ще бъдат обработвани абсолютно безплатно. Освен 120-те работни места, открити досега, допълнително се очаква да бъдат разкрити още 60 нови. Управителят на консорциума "Екологичен завод" Владислава Георгиева пък обеща, че за всички жители ще бъде осигурен безплатен профилактичен медицински преглед, веднъж годишно.


Преработката на отпадъците на град Раковски ще струва колкото и за Пловдив - 30 лв/ тон. Заводът трябва да заработи по график от 1 ноември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог