Свързани новини

06.10.2009 12:26

ДСБ: Досегашният модел на трудова заетост се срива

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Порочният и неустойчив модел на трудова заетост на предишното управление се срива, особено в строителството, недвижимите имоти и финансовото посредничество. Това заяви Радан Кънев, един от новоизбраните членове на Националното ръководство на ДСБ, цитиран от БГНЕС.


Преди шест месеца от партията на Костов са констатирали структурните промени на пазара на труда, които, според тях, са дословно повторени от работодателските и синдикалните организации у нас напоследък и мълчаливо приети от днешните управляващи. Мнението е на Кънев, който се явява и председател на Вътрешната комисия на тъмносините за социална политика. По-лошото, според него, от загубата на работни места, е, че няма перспективи за тяхното възстановяване. От ДСБ споделят констатациите на управляващите, че програмите за квалификация и преквалификация досега не отговорят на пазара на труда и на нуждите на бизнеса. Те ще настояват за законодателни промени, които да регламентират по-голяма гъвкавост на трудовия пазар за бърза преквалификация (особено на работното място), за почасово и седмично заплащане. От ДСБ имат намерение да говорят с коалиционните си партньори от СДС и да поканят социалния министър Тотю Младенов на среща в парламента, тъй като смятат, че тези проблеми имат решения.
Възрастта за пенсиониране на жените трябва да се определи на основата на сериозен анализ, твърди Кънев. Необходимо е, казва той, да се насърчава участието на гражданите в пенсионната система, но да не се увеличава прагът на пенсиониране, отвъд жизнения цикъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови