29.09.2009 10:04

Нели Куцкова: Министър Цветанов пряко насърчи полицейския протест

Видян 2276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още в края на август вътрешният министър Цветан Цветанов се държа като синдикалист по повод на присъда срещу полицаи, произнесена в Благоевград, каза Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите пред БНТ в коментар за полицейския протест и подписка срещу посегателствата над униформени и официалната позиция на Съюза на съдиите, изразена в декларация.


Ние се стремим да бъдем максимално обективни, подчерта Куцкова и добави, че хората в съдебната система имат ясна представа за трудностите, които полицаите срещат в работата си и подкрепят техните искания за по-добри условия на труд, но също така при провинения те трябва да бъдат наказвани с цялата тежест на закона. Според нея в НК и в момента има текстове, които касаят случаите на престъпни действия срещу полицаи и които са едни от най-тежките текстове. Предложението на Съюза на съдиите е да се направи анализ на всички дела срещу полицаи и на всички дела, когато те са били обект на престъпно посегателство и едва след това да се решава дали се налагат законодателни промени. Не бива да се бърза, а трябва добре да се обмислят подобни изменения, каза Нели Куцкова. „Министър Цветанов пряко насърчи тази подписка и този протест. Защо го прави аз не знам, но в такава йерархична структура, каквато е МВР, подобна подкрепа лесно се разчита като заповед“, добави тя и препоръча на ръководството на вътрешното министерство да преоцени поведението си. На въпроса как би коментирала отказа на министрите от кабинета "Станишев" да бъдат защитени от Закона за амнистия при разследвания на техни действия като членове на предишното управление Нели Куцкова беше категорична, че този отказ няма никаква правна стойност. Информация на БНТ, цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби