Свързани новини

20.09.2009 12:03

Мартин Димитров: Пикът на кризата ще е след декември

Видян 1886 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пикът на кризата ще е след декември, заяви председателят на Парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм и лидер на СДС Мартин Димитров пред БНР.


Димитров смята, че се очертава се ситуация, в която доста фирми ще са на ръба да изкарат или да потънат. До голяма степен, според него, изходът от кризата зависи от това дали ще се осигури достъп до европейските фондове. За пореден път Мартин Димитров определи като много важна антикризисна мярка съкращаването на срока за връщане на ДДС. Това ще подпомогне бизнеса и няма да е много скъпо – „под 100 млн.лева, а ефектът ще бъде значим за икономиката”. „По-добре да се помогне на хората да си запазят работата, отколкото след това да правим социална политика за безработни”, категоричен е Мартин Димитров.
Искаме диференцирана ставка за ДДС за лекарствата и книгите, каза Димитров. Специално за лекарствата и книгите, почти няма страна в ЕС, която да няма диференцирана ставка за ДДС. „Вече имаме изключение за туризма, защо да няма и за лекарствата и за книгите? Така се практикува в целия ЕС”, подчерта той.
Лидерът на СДС потвърди, че се водят разговори с ГЕРБ за кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кмет на София. Целта на междинните избори за кмет на София е заедно с ГЕРБ и сините да постигнат победа на първи тур. „Ние, „Синята коалиция”, заедно с ГЕРБ, формираме едно управленско мнозинство в парламента. Можем да подкрепим кандидатурата на Фандъкова за кмет на София, ако се договорим за воденето на обща политика в столицата. Нашата подкрепа минава през общи управленски приоритети. Нормално е да участваш в управлението, когато даваш подкрепа на управлението”, каза още лидерът на СДС. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на