Свързани новини

16.09.2009 12:56

Съдът наказа със 100 часа принудителен труд подкупен митничар

Видян 1638 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград, председателстван от магистрата Петър Пандев, призна за виновен служителя от Управление "Пътни такси и разрешителни" на ГКПП - Илинден Павлин Прокопов.


Той бе лишен и от правото да упражнява длъжността старши контрольор на граничния пункт. Съдът наложи на граничния контрольор Прокопов 100 часа принудителен труд в полза на обществото по дело за получен подкуп в размер на 100 лева. Пробацията е за срок от една година. В този период Павлин Прокопов не трябва да сменя постоянния си адрес, постановиха магистратите в Благоевград днес. Павлин Прокопов, който е син на известния в Гоцеделчевско алкохолен бос Божидар Прокопов, бе подведен под наказателна отговорност преди около две години.
На 30 януари 2007 година инспекторът от УПТР на КГПП - Илинден, получил от гръцкия гражданин Николаос Сакаделис, който преминавал пункта с товарен камион от Гърция в България, две банкноти по 50 лева, за да не извърши действия по служба. Съдът оневини Павлин Прокопов за това, че той сам е поискал от Николаос Сакаделис имотна облага, както се твърдеше в обвинителния акт на прокуратурата, но го счете за виновен в престъплението получаване на подкуп.
Гръцкият превозвач дал парите за да избегне плащането на близо 600 лева държавна такса. Камионът, управляван от Сакаделис, бил претоварен над максималната допустима стойност. Вместо да състави официален документ за извършената проверка и да издаде кантарна бележка, инспекторът Прокопов не изпълнил вменените му действия по служба, са част от мотивите на магистратите. "Присъдата срещу мен е несправедлива. Не разбирам как така съм получил подкуп, без да съм искал паричната сума. Ще обжалвам пред Софийския апелативен съд, за да докажа, че съм невинен", коментира Павлин Прокопов. "Не съм търсил и получавал подкуп от гръцкия гражданин, той умишлено ми подхвърли парите, с цел да ме дискредитира. Възнамерявам сам да напусна Управление "Пътни такси и разрешителни", независимо, че присъдата ми все още не е влязла в сила", каза Павлин Прокопов. Информация на Дарик радио, цитирано от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви