Свързани новини

11.09.2009 10:10

М. Попова: Във ВСС има дефицит на резултати

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във Висшия съдебен съвет има дефицит на резултати, каза министърът на правосъдието Маргарита Попова, цитирана от БГНЕС.


Според нея трябва да има воля за съдене. Точната диагноза, за да има резултати, е в един орган да бъдат подбрани точните хора на точното място. По думите на министър Попова Висшият съдебен съвет e длъжник на съдебната система, в която има болни звена.
Приетият график от 57 мерки е резултат и на двата доклада на Европейската комисия, каза тя. По думите й трябва да има видими мерки за реформата в правосъдната система и борбата с корупцията. В публичното пространство законът за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, се коментира в няколко насоки, заяви Попова. Един от вариантите е да се разшири приложното му поле. Необяснимо е, че някои текстове от наказателния закон липсват в него, учуди се министърът. Има немалка част от юристи, които смятат, че това трябва да бъде закон за гражданската конфискация, отбеляза Попова и добави, че тя е за по-радикалния му вариант. Според нея трябва да има резултати в борбата с корупцията и с това са свързани някои от мерките, като тези да се проверява имотното състояние на данъчни и митнически служители. Част от новите мерки са например екипите за проверка, които вече се създават между прокуратурата и МВР. "Надявам се в борбата с корупцията да има резултати", отбеляза Попова. Според нея помилването на Майкъл Шийлдс е суверенно право на Великобритания, но то не значи оневиняване и отмяна решението на съда. От Великобритания ще бъдат изпратени новите доказателства и съдът ще прецени дали те са наистина такива, отбеляза още българският министър на правосъдието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и