Свързани новини

11.09.2009 09:06

Н. Караджова: Наказателната процедура срещу България може да спре

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаме запитване от ЕК какво се случва с нашите депа за отпадъци, заяви на летището министърът на околната среда и водите Нона Караджова след първото посещение на правителството на Бойко Борисов в Брюксел, информира БГНЕС. Подготвяме се да отговаряме какво ще правим и как ще се справим с проблема с депата, допълни тя.


"На срещите с Генерална дирекция „Регионална политика”, в която са секторите по оперативните програми представихме нашите нови механизми и приоритети. Част от тях са съсредоточени върху 23 големи проекта за изграждане на регионалните депа. Разработваме план, който до два месеца и половина ще бъде готов с финансова обвързаност и срокове. Този план ще бъде консултиран с ЕК", обясни Караджова.
Наказателната процедура срещу България за неспазване на екоизискванията би могла да спре в начален етап. Въпросът със софийските отпадъци е в най-напреднала фаза, каза тя. "Премиерът Бойко Борисов лично присъства на срещата с еврокомисаря по околна среда Ставрос Димас. На срещата бе представен напредъка, който само за месец и половина беше постигнат – неща, които трябваше да се случат преди две години, но се случиха в последния месец". Имаме висока доза увереност, че случаят с наказателната процедура срещу България ще бъде отложен през октомври, подчерта екоминистърът. За да има санкции, случаят трябва да влезе в Съда на европейските общности, което няма да се случи, уверена бе тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец