Свързани новини

10.09.2009 09:06

Самолет бе отвлечен в Мексико

Видян 1125 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Боливийски пастор отвлече самолет на "Аеромексико", заявявайки, след като бе заловен, че е действал по "божие вдъхновение". В крайна сметка намиращите се на борда 104 пътници бяха освободени без да има пострадали, съобщи БГНЕС.


Според мексиканския държавен секретар по обществената сигурност Хенаро Гарсия Луна, похитителят Хосе Мар Флорес Перейра действал по "имал откровение свише, че Мексико ще бъде под някаква заплаха". Силите за сигурност взеха контрола над самолета със светкавична операция и освободиха всички пътници от полет 576 на авиокомпанията "Аеромексико", който кацна на летище "Бенито Хуарес" в столицата. Самолетът, който осигурявал пряка връзка между Канкун и Мексико, бе отвлечен веднага след излитането си от Канкун.
Похитителят е роден в Санка Крус, Боливия, и е излежавал присъда в затвора. "Той живее в Мексико от 17 години и е алкохолик и токсикоман", уточни Гарсия Луна на пресконференция. Самият въздушен пират също е бил показан на медиите. Той казал, че е имал "откровение свише" и че искал да предупреди Мексико за наближаването на "историческо" земетресение. Според Гарсия Луна при ареста си той казал, че има двама съучастници, но явно е имал предвид себе си /като Бащата/, Сина и Светия дух. Още при пристигането си на столичното летище, машината е била изолирана на странична писта и обхрадена от служители по сигурността. След интервенцията им бе съобщено, че всички пасажери са освободени и че ситуацията е под контрол.
Похитителят обясни, че действията му са били свързани с датата 09.09.09, тъй като цифрите като се обърнат стават 6 6 6. Това число се свързва с Антихриста. Флорес Перейра поискал да се направят седем обиколки във въздуха над летището, както и да се срещне с президента Фелипе Калдерон. Междувременно стана ясно, че държавният глава е отменил всичките си запланувани срещи. Взривното устройство, с което похитителят заплашил пътниците, в действително се оказало бутафорно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!