Свързани новини

08.09.2009 09:13

Борисов дава на прокурор трима министри на Станишев

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившите министри на регионалното развитие Асен Гагаузов, на транспорта Петър Мутафчиев и на финансите Пламен Орешарски спешно отиват на прокурор заради източване на евросредства.


Обвиненията за безстопанственост ще им бъдат повдигнати до часове, информира БГНЕС. За това са съобщили източници от МС след вчерашното заседание на съвета по координация на управлението на евросредства под ръководството на премиера Бойко Борисов. Тримата ексминистри от кабинета "Станишев" бяха в борда на директорите на пътния фонд и са допуснали някогашният му шеф Веселин Георгиев да раздаде 120 млн. евро поръчки на братовите си фирми. В момента и тримата са депутати от БСП.
За транспортна инфраструктура до 2013 г. България трябва да усвои 2.3 млрд. евро. Вчера съветът реши да помоли за отсрочка при усвояването на парите по ИСПА. Борисов е дал срок на своите министри на транспорта, на регионалното развитие и на финансите до 24 часа да предоставят данните за нарушения в прокуратурата. Той иска от всички виновни ръководители на звена, довели до проблеми с европарите, да се търси персонална отговорност. Твърде вероятно е подобни данни да бъдат внесени в прокуратурата и за бившите ръководства на фонд "Земеделие", довели до блокиране на пари по САПАРД. Утре премиерът заминава за Брюксел, където ще има среща с шефа на ЕК Мануел Барозу и с няколко комисари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,