Свързани новини

01.09.2009 14:03

СДС иска спиране на строежа на АЕЦ Белене

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

СДС настоява изграждането на АЕЦ Белене да бъде спряно. Това стана ясно след заседание на НС на партията, предаде БГНЕС.


Според Мартин Димитров общите разходи за строежа на атомната електроцентрала ще бъдат около 10 млрд.евро. Това е непосилен разход за България, категоричен е той. Спешно трябва да се работи за съставяне на енергийна стратегия, каза лидерът на СДС. Според него, ако е вярно, че АЕЦ Белене не е нужна за вътрешния потребител, то продължаването на този проект е абсолютно излишно. Замразяването също не е решение на проблема, допълни Димитров. Българските граждани не искат проекта Бургас-Александруполис, каза той, като се позова на резултата от проведените референдуми. Ако е вярно, че максималната печалба е 30 млн. долара годишно, рискът да загубим милиарди от приходите от туризма е огромен, каза Димитров. България трябва да преустанови строежа и на Бургас-Александруполис. СДС няма да подкрепи строежа на АЕЦ Белене освен, ако делът на частните инвеститори не надхвърля 80 %, допълни той.
Нямаме ново решение за предложение за кандидат на кмет на София, каза Димитров относно предстоящите частични местни избори в столицата. Местните структури на СДС ще излязат със самостоятелни решения.
На днешното заседание на НС на СДС, бе избран Димо Гяуров за председател на комисията за промяна на устава на партията, а Тони Даскалов за секретар на СДС. В декларацията на НС на синята партия се казва, че те подкрепят мерките на правителството за намаляване на разходите и борба с корупцията, но настояват за конкретни мерки за съживяване на българската икономика. Според тях спешно трябва да бъдат приети законопроектите за намаляване на сроковете за връщане на ДДС и намаляване облагането на едноличните търговци от 15 на 10 %.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.