Свързани новини

27.08.2009 17:14

Нови съветници на президента и премиера

Видян 2843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият зам. финансов министър в последните три правителства Кирил Ананиев ще съветва президента Георги Първанов. Според интернет страницата на държавния глава Ананиев е секретар по финансовата политика, информира БГНЕС.


От юли 1998 г. до юли 2009 г. той беше заместник-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев. Завършил е Висшия икономически институт - София, специалност "Финанси и кредит". Специализирал е в областта на финансирането на социално-културните разходи (УНСС), както и в областта на реформата в здравеопазването (Чикаго, САЩ). От 1980 г. работи в Министерство на финансите, през 1996-1998 г. е със задграничен мандат като завеждащ финансово-административната служба в Постоянното представителство на България при ООН в Женева, Швейцария.


Премиерът Бойко Борисов засега е назначил трима свои съветници. По здравните и социалните въпроси премиерът ще бъде съветван от д-р Доан Зия, декан на стоматологичния факултет на медицинския университет в София. Доан Зия е брат на бившия зам. финансов министър в последните две правителства Нахит Зия, който след тежка катастрофа в началото на 2007 г. е в кома. Бившият член на НДСВ и напуснал жълтата партия Светослав Спасов ще съветва премиера по административните въпроси. Радослав Точев, който е част от експертния екип на ГЕРБ, е назначен за съветник по външнополитическите въпроси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв